Massageolie maken

Massage olie of een huid olie maken

Een huidolie is eenvoudig te maken door etherische oliën te mengen met een voedende basis olie zoals Amandelolie of Jojoba olie. Een huidolie is heerlijk na een bad of douche en kan een bodylotion vervangen, of de olie kan gebruikt worden als massageolie. Ook kan een huidolie gebruikt worden om huidproblemen te verlichten, zo is een mengsel met Rozenhoutolie zeer geschikt voor een gevoelige of beschadigde huid of goed toepasbaar bij een oudere of droge huid. Geranium of Citroen zijn goed bij acne of een vette huid. Lavendelolie is zeer geschikt voor allergische of rode uitslag.

De verhouding tussen de basis olie en de etherische olie is ongeveer 1 ml. etherische olie op 100 ml basis olie. 1 ml. is ongeveer 20 druppels. Het beste resultaat krijg je als je de oliën gescheiden houdt.
Meng je de basis olie met de etherische olie dan is deze ongeveer 8 weken goed houdbaar.

De basis olie zijn goed alleen te gebruiken of in combinatie met etherische olie.

De basis oliën op een rijtje en de werking van de olie:

Aloe vera olie : droge, gevoelige huid of schilferige huid, versterkt de afweer

Amandel olie : eczeem, droge of geïrriteerde huid, dermatose, zonnebrand, schaafwonden, jeuk, rimpels, schilferende (hoofd)huid, babyverzorging

Jojoba olie : vette of acne huid, psoriasis, eczeem, littekens, ontstekingen.

Perzikpit olie : gevoelige, droge en rijpere huid, ook geschikt voor babyhuid

Op deze pagina’s worden enkele suggesties gedaan, iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeuren. Ondanks dat alle oliën op natuurlijke basis zijn, kan het voorkomen dat er overgevoeligheidsreacties optreden. Als je een nieuwe olie probeert altijd eerst testen of er bij jou een reacties plaatsvindt voordat je de huidolie c.q. massageolie toepast. Bij twijfel een aromatherapeut raadplegen.

Bron: www.wellnessessential.nl/huid_olie

Plaats een reactie