ojee een wrat

Wratten zijn vervelend, lelijk, wat is er aan te doen?

Een wrat is een rond bobbeltje op de huid dat op het hele lichaam in wisselende aantallen en groottes kan voorkomen. Vrij veel mensen hebben wel eens last van wratten. Wratten zijn onschadelijk en verdwijnen meestal vanzelf. Dit kan echter lang duren.

Hoe zijn wratten te voorkomen

Het is belangrijk om niet aan wratten te krabben, want daarmee maak je het virus vrij en geeft u de besmetting de kans zich uit te breiden. Het virus wordt vaak in zwembaden, doucheruimten en sportzalen verspreid. Draag daarom altijd schoenen of badslippers op dit soort plaatsen. Was en droog je voeten grondig na een bezoek aan sauna, zwembad of sportzaal.

Oorzaak

Wratten worden veroorzaakt door een virusinfectie en zijn daarom besmettelijk. Ze ontstaan drie tot zes maanden nadat de huid in contact is gekomen met het virus. Er bestaan wel 30 soorten virussen die wratten veroorzaken, maar die verder onschuldig zijn. Het afweersysteem van kinderen is vaak nog niet zo sterk als bij volwassenen. Kinderen hebben daarom eerder last van wratten. De behandeling die wij aanbevelen is bedoeld voor wratten op handen en voeten en gezicht. Heb je twijfels over de wrat, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Thurana Wratten Olie is samengesteld op basis van zes plantaardige oliën met een directe werking op het virus wat de wrat veroorzaakt.

Werkt in vier tot acht weken.

Thurana Wratten Olie is een pijnloos middel om wratten te verwijderen. De etherische oliën van Tea tree, Thuja, Citroen, Lavendel, Blauwe Cipres en Basilicum dringen diep in de celwoekering door en maken het virus onschadelijk. Thurana Wratten Olie tast de gezonde huid niet aan en veroorzaakt geen roodheid. De ingrediënten hebben een zuiverende en antisceptische werking op de huid. Normaal gesproken zal de wrat in twee tot zes weken wegtrekken. De wrattenolie is zeer geschikt voor kinderen, je kind voelt helemaal niets bij het aanbrengen in tegenstelling tot het wegbranden/wegsnijden of bevriezen van de wrat.

Gebruik
Thurana Wratten Olie driemaal per dag met het penseeltje op de wrat aanstippen. Daarna eventueel verbinden met een pleister. Niet aanbrengen in de nabijheid van ogen. Thurana Wratten Olie kan ook gebruikt worden bij waterwratten, vetbulten en steenpuisten.

* Diep reinigend
* Maakt ruwe huid weer zacht en glad
* Zuivert de huid
* Verzachtend

Plaats een reactie