Wat is Cajeput

De cajeput olie is afgeleid van de Melaleuca Leucadendron of cajeput boom. Deze boom is inheems in Australië en Indonesië en is nauw verwant aan de tea tree boom, en de eucalyptus bomen. De boom groeit ook in Vietnam, Java, Maleisië en in Zuid-Oost Azië. De cajeput boom staat bekend als de witte bast tea tree want het heeft een karakteristieke witte bast. De cajeput olie is ook bekend onder verschillende namen, zoals witte thee tree olie, moeras tea tree olie.

Wat is cajeput Olie?

De cajeput olie is een etherische olie geproduceerd door stoomdestillatie van de bladeren en twijgen van de cajeput boom. De cajeput olie is zeer vloeibaar en transparant. Het heeft een warme, aromatische geur, het is een kleurloze olie.

Toepassingen van Cajeput Olie

De cajeput olie heeft verkwikkende en zuiverende eigenschappen. Het wordt ook gebruikt als pijnstiller, is antiseptisch en goed tegen insecten. De cajeput olie wordt o.a. gebruikt bij acne, verlichting bij ademhalingsmoeilijkheden, het behandelen van verkoudheid en hoesten, maag- en darmproblemen, hoofdpijn, eczeem, sinus-infectie en longontsteking.

Cajeput olie staat tevens bekend om zijn antibacteriële, antiseptische eigenschappen. Cajaput schept helderheid, evenwicht en zekerheid op de geest. Cajeput helpt bij het verlichten van zenuwpijn, winderigheid, spierpijn, gewrichtspijn waaronder jicht en kiespijn. Het helpt ook bij het bevorderen van een gezond uitziende huid.

Andere toepassingen van Cajeput olie zijn: behandeling van kleine snijwonden en behandeling van littekens . Cajeput is een uitstekend middels tegen hoofdluis: één deel cajeput olie met drie delen olijfolie mengen en elke avond toepassen op de hoofdhuid.

mogelijke bijwerkingen van Cajeput olie

De mogelijke bijwerkingen van cajeput olie kan bestaan uit een snelle hartslag, zweten of irritatie van de huid enz. Deze bijwerkingen zijn zeer zeldzaam, en kunnen optreden als er buitensporig gebruik wordt gemaakt van cajeput olie.

Neem geen cajeput olie tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding.

Meer info over Cajeput olie

Plaats een reactie